مقاله بررسی علت تلفات تعداد زیادی چنگردر دریاچه سد حنای سمیرم با word دارای 1 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی علت تلفات تعداد زیادی چنگردر دریاچه سد حنای سمیرم با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی علت تلفات تعداد زیادی چنگردر دریاچه سد حنای سمیرم با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی علت تلفات تعداد زیادی چنگردر دریاچه سد حنای سمیرم با word :
سال انتشار: 1387
محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
تعداد صفحات: 1
چکیده:
در 2 کیلومتری بالا دست شهر حنا سد حنا از نوع سد خاکی و مخزنی مستقر میباشد . این سد بر روی دو رودخانه تقریبا دائم رحیمی ( در شمال ) و نیز بهمن رود ( در جنوب ) واقع است و حد اکثرحچم مخزن دریاچه آن 50 میلیون متر مکعب بوده که در حال حاضر ( آبان 20 (85 میلیون متر مکعب می باشد . دریاجه این سد در فاصله 30 کیلومتری شهرستان سمیرم و در 180 کیلومتری در منطقه جنوب شرقی شهر اصفهان واقع بوده و زیستگاه طبیعی انواع ماهیان پرورشی و بومی بوده و با توجه به اکوسیستم مناسبی که داردو با توجه به خشکسالی های سالهای اخیر ، بیشترین تجمع پرندگان در دریاچه سد حنّا بوده و به عنوان زیستگاه طبیعی تعداد کثیری چنگر ( حدود 7000 قطعه ) و انو اع دیگر پرندگان آبزی و ساحل زی مانند لک لک ،آب چرانک وکاکایی و .. به شمار میرود این پرندگان تقریبا تمام فصول را در همین منطقه گذرانده و از فیتو پلانکتونها تا انواع مهره دار آبزی و بی مهره موجود تغذیه میکنند .
در زمستان گذشته با اوج مجدد بحث شیوع آنفلوانزای فوق حاد یعنی HPAI ناشی از ویروس H5N1 در مناطق آسیای جنوب شرقی و حرکت آن به سمت آسیای میانه که در واقع در مسیر حرکت پرندگان مهاجر نیز بود ،شیوع نوعی بیماری با علائم ضعف در حرکت و پرواز ولی تمایل به تغذیه و شل شدن نسبی گردن و بالها که در نهایت منجر به مرگ می شد در پرندگان سد حنا بویژه انواع چنگر گزارش شد . نظر به اهمیت موضوع ، با وجود شرایط بد جوی و تعطیلات چند روزه اکیپ مخصوصی از اداره کل دامپزشکی در محل حاضر و با همکاری مامورین سد و ; با انتقال یک دستگاه قایق به این دریاچه در طول مسیر ساحل دریاجه و بعضا وسط دریاچه پرندگان تلف شده یا درحال بروز علائم مشاهده گردید، و با اخذ چند لاشه تازه تلف شده و چند پرنده بیمارنسبت به انجام تست سریع برای تشخیص بیماری آنفلوانزا قدام شد،این تست یکی از معتبرترین روشهای تشخیص سریع بیماری با استفاده از تکنیک ایمیونوکرماتوگرافیاسی است و دفع ویروس را در مدفوع پرنده نشان میدهد که خوسبختانه نتایج تمامی موارد منفی شد . در ادامه بااخذ خون از چند پرنده زنده و انتقال چند لاشه به اصفهان آزمایشات تکمیلی شامل HI ، ELISA و درنهایت PCR برای تعیین امکان وجود آنفلوانزای فوق حاد انجام شد که در هیچ یک از موارد نتیجه خوشبختانه نتیجه مثبت نشد ؛در بررسی کالبد گشایی لاشه ها ی چنگرهای تلف شده که از نوع فیتوپلانکتون خوار هستند علائم پرخونی روده ها به همراه وجود مقادیر فراوانی از بستر دریاچه مشاهد شد ؛ علائم فو ق هیچ نوع خونریزی خاص یا اسهال را به همراه نداشت و در برخی موارد کیسه صفرا پرو برگشت صفرا به کبد و در نتیجه تغییر رنگ کبد دیده می شد . با اخذ نمونه کبد و کلیه و انجام کشت باکتریایی و بررسی احتمالی انگلهای گوارشی هیچ مورد قابل توجهی مشاهده نشد ،در مواردی سطح مخپر خون و سایر دستگاهها مورد پاتوگنومیکی را نشان نمی دادند . در جمع بندی با توجه به طول دوره بیماری که کوتاه 12-10) ساعت ) بود و دارای انتشار ناگهانی ،سریع و کوتاه مدت ) 3-4 روز ) و بدون هیچ گونه علائم ناشی از بیماری عفونی بود و اینکه این پرندگان عمدتا کفزی خوار هستند و با توجه به علائم بالینی در پرندگان زنده بیمار و ورورد سیلاب و رواناب فوق العاده در چند روز گذشته ، مسمومیت در گیر کننده سیستم اعصاب محیطی مورد تائید قرار گرفت و بطور قطع AI منتفی شد .
- ۹۵/۰۸/۰۵