مقاله بررسی مقدار مورفین مورد نیاز برای کنترل درد بعد از اعمال جراحی سنگ کلیه تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول و رمی فنتانیل؛ مقایسه تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا اواخر عمل جراحی با word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی مقدار مورفین مورد نیاز برای کنترل درد بعد از اعمال جراحی سنگ کلیه تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول و رمی فنتانیل؛ مقایسه تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا اواخر عمل جراحی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی مقدار مورفین مورد نیاز برای کنترل درد بعد از اعمال جراحی سنگ کلیه تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول و رمی فنتانیل؛ مقایسه تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا اواخر عمل جراحی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی مقدار مورفین مورد نیاز برای کنترل درد بعد از اعمال جراحی سنگ کلیه تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول و رمی فنتانیل؛ مقایسه تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا اواخر عمل جراحی با word :
مقاله بررسی مقدار مورفین مورد نیاز برای کنترل درد بعد از اعمال جراحی سنگ کلیه تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول و رمی فنتانیل؛ مقایسه تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا اواخر عمل جراحی با word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در 1388 در مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه از صفحه 61 تا 68 منتشر شده است.
نام: بررسی مقدار مورفین مورد نیاز برای کنترل درد بعد از اعمال جراحی سنگ کلیه تحت بیهوشی عمومی با پروپوفول و رمی فنتانیل؛ مقایسه تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا اواخر عمل جراحی
این مقاله دارای 8 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله رمی فنتانیل
مقاله مورفین
مقاله کنترل درد پس از عمل
مقاله PCA
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: امینی افشین
جناب آقای / سرکار خانم: حمیدی سیدعلیرضا
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: کنترل درد بعد از عمل جراحی همواره یکی از دغدغه های فکری متخصصان بیهوشی بوده است. روش های مختلفی برای کنترل درد پیشنهاد شده که یکی از آنها استفاده از مخدرها است. داروهای مخدر کوتاه اثر (مثل رمی فنتانیل) نمی توانند این خواسته را به نحو مطلوب برآورده کنند (به علت کوتاه اثر بودن و ریسک ایجاد تولرانس حاد)؛ لذا در این مطالعه برآن شدیم تا با استفاده از مخدرهای طولانی اثر همانند مورفین و مقایسه دو روش تجویز مورفین قبل از برش جراحی یا 20 تا 30 دقیقه قبل از اتمام عمل جراحی در بیماران جراحی باز سنگ کلیه و کنترل 24 ساعته درد به وسیله دستگاه کنترل درد توسط بیمار (PCA) این مهم را به انجام رسانیم.
مواد و روش ها: 60 بیمار در رده سنی 40 تا 70 سال که برای انجام عمل جراحی باز سنگ کلیه کاندید شده بودند و کلاس ASA 1 و 2 داشتند به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور تحت مطالعه قرار گرفتند. بیهوشی با پروپوفول و رمی فنتانیل القا شد و ادامه بیهوشی با پروپوفول با دوز 75-100 میکروگرم/ دقیقه و رمی فنتانیل با دوز 01-05 میکروگرم/ کیلوگرم/ دقیقه و %50 اکسیژن + %50 اکسید نیتروژن و لوله تراشه بود. مورفین با دوز 01 میلی گرم/ کیلوگرم به دو گروه مساوی و در دو زمان متفاوت و به صورت تصادفی در ضمن جراحی داده شد: به گروه اول قبل از برش جراحی و به گروه دوم 20 تا 30 دقیقه قبل از اتمام جراحی. درد در اتاق بهبود بر اساس معیار بصری سنجش درد تعیین شد و پس از رسیدن شدت درد به 3 (با استفاده از مورفین) دستگاه PCA به بیمار وصل و به بخش فرستاده می شد. در بخش این دو گروه از نظر شدت درد هر 4 ساعت و نهایتا مقدار مورفین مصرفی در طی 24 ساعت با هم مقایسه می شدند.
نتایج: بیماران از نظر تغییرات همودینامیک حین عمل، مدت زمان بیدار شدن پس از پایان عمل، شدت درد در موقع بیدار شدن، مدت زمان ماندن در اتاق بهبود و مقدار مورفین مصرفی در 24 ساعت و رضایت مندی بیماران در دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند (pv>0.05).
بحث: این مطالعه نشان می دهد که تجویز مورفین در ابتدای عمل یا تجویز آن 20 تا 30 دقیقه قبل از پایان عمل ارجحیتی از نظر کنترل درد پس از عمل و مقدار مورفین مورد نیاز طی 24 ساعت بعد از عمل ندارد.
- ۹۵/۰۸/۰۳