توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت عوامل و فاکتورهای خاکزایی با word دارای 12 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت عوامل و فاکتورهای خاکزایی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
دانلود پاورپوینت عوامل و فاکتورهای خاکزایی با word
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلود پاورپوینت عوامل و فاکتورهای خاکزایی با word
قرار داده شده است2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن پاورپوینت عوامل و فاکتورهای خاکزایی با word :
اسلاید 1 :
مقدمه
آیا میتوان چیزی را تصور نمود که برای بیشترین مفهومی باارزشتر از خاک داشته باشد. ارتباط بسیار نزدیک تمدنهای گذشته با خاک به حدی زیاد بوده است که واژه خاک حتی در جملات مربوط به آفرینش و خلقت بشر، همانند جمله زیر تجلی یافته است:
«خداوند انسان را از خاک آفرید و آنگاه به او جان بخشید»
حرکت خاک چه در روزگاران گذشته و چه در حال حاضر برای بشر بس والا بوده است،حتی امروزه هم تعداد بسیار زیادی از جمعیت کره زمین به زراعت اشتغال داشته و برای تامین غذا و پوشاک با خاک در ارتباطظ تنگاتنگ به سر میبرند.
اسلاید 2 :
پیدایش و شناسایی خاک
خاک حاصل اثرات متقابل پنج عامل خاکسازی یعنی:
- سنگ مادر 2 آب و هوا 3 موجدات زنده 4 پستی و بلندی 5 زمان
از آنجا که درجه تغییرات هر یک از این پنج عامل خاکسای بسیار زیاد است، بنابراین از لحاظ تئوری تعداد خاکهای مختلف ممکن است بینهایت زیاد بوده و شناخت تفاوت آنها، تفاوت درجه حاصلخیزی و نحوهی استفادهی صحیح از خاکها همگی تابع شناخت خاک از نظر نحوه پیدایش و تحول میباشد.
اسلاید 3 :
به علاوه این اطلاعات جهت نقشهبرداری صحیح و تعیین دقیق پراکنش جغرافیایی خاک نیز ضروری است.
درجه حرارت و رطوبت از جمله متغیرهای اقلیمی هستند که در تشکیل و نحوه تکامل خاک موثر میّباشند.
وجود آب در خاک با توجه به نقشی که در تولیدات بیولوژیکی در هوادیدگی کانیها و تشکیل رس در نقل و انتقال کلوئیدها و املاح محلول دارد، تشکیل خاک را سرعت میبخشد. در مماطق خشک و نیمهمرطوب میزان آبی که از طریق باران به خاک میرسد، عمدتاً از طریق تعریق و تبخیر از دست میرود، در نتیجه این خاکها اغلب خشک بوده و هوادیدگی کانیها خیلی کم در آنها صورت میگیرد.
اسلاید 4 :
تشکیل و تحول خاک در رابطه با فاکتور بیولوژیکی
گیاهان از طریق افزایش مواد آلی، چرخش یونها و حرکت آب از طریق چرخههای هیدرولوژیکی در تشکیل خاک موثرند. جانداران خاکزی هم به عنوان مصرف کننده و تجزیه کننده مواد آلی و مهمتر از همه جابجاکننده مواد خاکی نقش عمدهای در خاک دارا میباشند.
اسلاید 5 :
پستی و بلندی یا توپوگرافی
توپوگرافی یا پستی و بلندی به سه طریق در تشکیل و تکامل خاک اثر میگذارند:
.1از طریق مقدار جذب و نگهداری آب در خاک و در نتیجه تاثیر بر رطوبت خاک
.2کاهش مواد از خاک بوسیله فرسایش و سرانجام تغییر در خاک
.3حمل مواد معلق و محلول در آب از یک نقطه به نقطه دیگر
چون تغییرات آب در خاک مستقیماً در تکامل پروفیل خاک اثر میگذارد و باعث حمل و نقل مواد در داخل خاک و سایر عوامل خاکسازی و خاکشویی میشود، از این لحاظ در پستی و بلندی خاک نقش عمدهای را ایفا میکند.
اسلاید 6 :
تشکیل و تحول خاک در رابطه با سنگ مادر
ماهیت و نوع سنگ مادر در بروز مشخصات خاک جوان نقش مهمی را ایفا کرده و این امر احتمالاًً در خاکهای تکامل یافته نیز مصداق دارد. هنگامی که مواد مادری از سنگهای سخت و یکپارچه تشکیل شده باشد، پیدایش خاک از سنگ مادر همزمان صورت میگیرد.
از جمله خواص سنگ مادر که در بروز مشخصات خاک تاثیر بسزایی دارد، میتوان بافت، ترکیب مینرالوژی و درجهی لایه به لایه بودن را ذکر نمود.
اسلاید 7 :
سنگ بستر محکم به منزله منبع و منشاء سنگ مادر خاک
سنگهای محکم و لایههای زیرین زمین را نمیتوان برای خاک سنگ مادر به حساب آورد، بلکه این سنگها مواداولیه سنگ مادر را تشکیل میدهند. به عنوان مثال تشکیل خاک بلافاصله بعد از تهنشین شدن مواد نرم آتشنشانی صورت میگیرد. لکن در مورد سنگهای سخت ابتدا مرحله تخریب فیزیکی باید انجام گیرد و سپس خاک تشکیل میشود و در مراحل بعدی که میزان تخریب سنگها بیشتر از فرسایش مواد صورت گیرد، خاکهای حاصلخیز با سولوم ضخیم تشکیل میگردند. به عنوان مثال این حالت در خاکهای ایالت کنتاکی آمریکا مشاهده شده است.
اسلاید 8 :
بافت سنگ مادر و رابطه آن با خواص خاک
بافت مواد انتقال یافته بستگی به اصل و منشاء آن دارد، ممکن است بافت رسوبات یخچالی و بادآورده از شن تا رس سیلتی تغییذر میکند. بافت مواد انتقال یافته توسط خاک از مقدار اقبل ملاحظهای سیلیت تشکیل شده و مکن است خاکهایی که از این مواد تشکیل یافتهاند، دارای افق A لوم سیلیتی باشند.
بافت مواد اولیه مستقیماًٌ در بافت افقهای خاکهای نابالغ و جوان تاثیر میگذارد و حتی در مواقعی که کانی های خاک از کانیهای مقاوم باشد، در سنین پیری و بلوغ هم بافت خاک متاثر از بافت مواد میباشد.
اسلاید 9 :
ماهیت و منشاء سنگهای مادر خاکهای آلی
در مناطقی که رشد گیاهان به مقدار زیاد صورت گرفته و به عللی از قبیل میزان زیاد رطوبت یا درجه حرارت کم فساد و تجزیه بقایای گیاهی به کندی صورت میگیرد. مواد گیاهی نیمه تجزیه شده تجمع حاصل میکند، تجمع مواد آلی بدین صورت خاص مناطق اقلیمی ویژهای نبوده و در همه جا رخ میدهد.
رویش گیاهی فوقالعاده و تجمع بقایای گیاهی الزاماً خاک آلی پیت را ایجاد نخواهد کرد، مگر آنکه میزان تجدید و فساد این مواد به کندی صورت گیرد. مهمترین عاملی که میزان تجزیه مواد را محدو مینماید، همان وجود رطوبت اضافی است و از این جهت است که بقایای گیاهی در دریاچهها و باتلاقهای کمعمق تحت شرایط اقلیمی معتدل تا گرم متراکم میشوند.
اسلاید 10 :
جمعبندی
در پایان میتوان گفت در سالهای اخیر وسعت بیابانها رو به افزایش بوده است. بسیاری از این زمینها پیش از این زمینهای کشاورزی بودهاند و هر ساله 105*2 کیلومتر مربع از زمینهای کشاورزی از محدودهی کشاورزی خارج میشوند که دلیل این امر کشت بیش از حد، از بین بردن جنگلها، چرای مفرط و آبیاریهای غیراصولی است.
همهی این عوامل که با از دیاد بیش از حد جمعیت نیز شدت میگیرند، درنهایت منجر به کاهش مواد آلی خاک و حساسشدن ان به فرسایش بادی و آبی میگردد. بریدن و سوزاندن جنگلهای پرباران مناطق حاره که در مقایسه با خاک آن مناطق غنی از کلسیم و پتاسیم هستند و تبدیل آنها به مراتع یا جنگلهای مصنوعی اغلب در عرض چندسال بع کاهش حاصلخیزی خاک انها میانجامد.
- ۹۵/۰۷/۰۶