دنلود مقاله

دانلود مقاله و پایان نامه و تحقیق

دنلود مقاله

دانلود مقاله و پایان نامه و تحقیق

  • ۰
  • ۰

برای دریافت اینجا کلیک کنید

مقاله غنی سازی آرد با word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله غنی سازی آرد با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله غنی سازی آرد با word

 چکیده  
مقدمه   
بخش اول   
بخش دوم   
غنی سازی مواد غذایی   
غنی سازی آرد   
گرایش جهانی به غنی سازی آرد   
آهن   
غنی سازی در ایران   
مشکلات احتمالی  
منابع  

بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله غنی سازی آرد با word

1ـریز مغذی ها و راه های پیشیری از کمبود آن ها با تاکید بر غنی سازی مواد غذایی ـ دفتر بهبود تغذیه جامعه ـ وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی کشور ـ پاییز

2ـ vitamin and mineral deficiency , a global damage assessment report, UNICEF/MI

3ـ زارش نهایی پروژه غنی سازی آرد در شاهین شهر اصفهان ـ دکتر سید مرتضی صفوی ـ دانشاه علوم پزشکی اصفهان ـ سال

4 ـ   Trends in wheat flour fortification with Folic Acid and Iron _ world wide , 2004 and

  2007 _ MMWR_ weekly . January 11 ,

5ـ بررسی کشوری تعیین شیوع کمبود آهن ، کم خونی و کم خونی فقر آهن در زنان سنین باروری (49-15) در مناطق شهری و روستای کشور در سال

6ـ مقدمه ای بر تکنولوژی فراورده های غلات ـ مهندس رسول پایان ـ ویرایش سوم ـ انتشارات آییژ

7ـ   flour fortification with Iron and Folic Acid and vitamin B12 in the Americas Regional meeting _ October 2003 _ Santiago , Chile

8ـ wheat in human nutrition , FAO , Rome

9ـ اصول تغذیه ای کراوس ـ کتلین ماهان، سیلویا استامپ- ترجمه محمد متین پور

10ـ ماهنامه بهکام ـ شماره97 ـ دی ماه 1385 ـ ص18ـ دکتر سید مرتضی صفوی

11ـ شیمی مواد غذایی ـ دکتر حسن فاطمی ـ شرکت سهامی انتشار

12ـ استاندارد شماره 5688 اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

چکیده

 سلامت تغذیه ای و کیفیت نیروی انسانی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند لذا همواره بحث امنیت غذایی خانوار از جمله مباحث مهم و مورد توجه برنامه ریزان سیستم های بهداشتی جهان است . اگر چه تولید غذا در جهان امروز به حد کافی است و قاعدتاً نباید گرسنه ای در جهان وجود داشته باشد،اما کمبود ریز مغذیها بخصوص در کشورهای در حال توسعه حتی باوجود تامین انرژی ، شیوع گسترده ای دارد و میلیونها نفر در معرض خطر کمبود انواع ریز مغذیها از جمله ید ، ویتامین A و آهن که از وسیع ترین کمبودهای غذایی دنیاست، قرار دارند . کم خونی فقر آهن و فولات (اسید فولیک) بزرگترین علت مرگ ومیر در حین زایمان و افزایش مرگ ومیر نوزادان است.فقر آهن شایع ترین اختلال تغذیه ای ست که اثرات آن زنان ، کودکان و مردان را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه غنی سازی مواد غذایی اصلی و پایه، به عنوان یک راهکار اساسی و موثر در پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذیها بسیار مورد توجه دولتها قرار گرفته است. در کشور ما از سال 1380 برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در استان بوشهر آغاز شد، امید است به کمک تجارب حاصله بتوان آنرا دراستانهای دیگر نیز گسترش داد.بررسی های لازم در زمینه کم خونی نشان داد که بیش از 31 درصد زنان و مردان در گروه سنی 60- 40 ساله در استان سیستان وبلوچستان دچار کم خونی هستند که در مقایسه با سایر استانها بالاترین میزان شیوع کم خونی را دارا میباشد . با توجه به اینکه حدود دو سوم آهن موجود در گندم کامل در هنگام آسیاب کردن از بین می رود ، سازمان بهداشت جهانی غنی سازی آرد گندم با 30 ppm آهن به فرم فروسولفات یاppm 60 به فرم المنتال و همچنینppm 1.5 اسید فولیک را توصیه می کند. نان غنی شده سبب بهبود رشد جسمی ، افزایش توانایی ذهنی و ارتقاء وضعیت تحصیلی و همچنین سبب افزایش بهره وری بزرگسالان در محیط کار می گردد، علاوه بر آن غنی سازی، هیچ تغییری در طعم ، رنگ و مزه نان ایجاد نمی کند

 

مقدمه :

یک ماده ی غذایی ممکن است به طور طبیعی گرفتار کمبود ویتامین یا ماده معدنی بوده ، و یا در اثر فرایند اعمال شده روی آن حداقل قسمتی از این مواد را از دست داده باشد. مواد مغذی مورد نیاز برای بدن انسان بر اساس سن ، جنس ، اندازه ی بدن ، فعالیت شخصی و شرایط خاص سلامت ، متفاوت است اگرچه تنوع و تعادل در انتخاب مواد غذایی منجر به یک رژیم غذایی مطلوب می شود ولی به دلایل شرایط اقیمی خاص یا بعضی از عادات غذایی ممکن است گروهی از جمعیت یا همه افراد یک منطقه مبتلا به کمبود ماده مغذی و عوارض آن شوند

افزایش نیاز به بعضی از ریز مغذی ها در دوره هایی خاص مثل دوران جنینی ، کودکی ، بلوغ ، شیردهی و حتی سالمندی موجب می شود که برای حفظ سلامت ، ریز مغذی ها را به صورت مکمل برای گروههای سنی خاص تجویز نمود در واقع برای غلبه بر کمبود زیر مغذی ها باتوجه به شرایط باید از راهکارهای متفاوت وادغام یافته استفاده کرد (1)

غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذی ها یکی از راه کارهایی است که یک ماده مغذی خاص می تواند به گروهی از جمعیت برسد ، که با توجه به وسعت مشکل ، گروههای در معرض خطر و فایده اثر بخشی ، میزان اعتبارات و شرایط هر کشور تعیین می شود

آنچه قابل توجه است اثر ناگوار کمبود ریز مغذی ها بر سلامت ، یادگیری ، توانمندی ذهنی و سلامت جامعه است که به صورت گرسنگی پنهان جوامع را از توانمندی باز می دارد ( 2)

کم خونی فقرآهن از شایع ترین اختلالات تغذیه ای در سطح جهان بوده و جمعا 15 تا 20 درصد جمعیت جهان به ویژه کودکان و زنان در سنین باروری دچار آن می باشد (3و4)

علت ابتلا به کم خونی فقر اهن عمدتا دریافت ناکافی مواد مغذی است که عواقب بسیاری را در پیش داشته است

در این شرایط کودکان و زنان مناطق محروم و خانواده های فقیر و کم درآمد ، بیشتر در معرض این کمبود قرار دارند

یکی از راههای عملی وموثر در کاهش شیوع فقر آهن ، غنی ساختن مواد غذایی اصلی جامعه با آهن می باشد که امروزه در بسیاری از کشورهای جهان اجرا می شود و در برخی کشورها اجباری است ، غنی سازی مواد خوراکی با آهن قابل جذب اثرات مطلوبتری در رفع کم خونی و افزایش بهره وری افراد داشته است ، بخصوص غنی سازی آرد با آهن قادر است سهم بالایی در کاهش شیوع کم خونی ایفا نماید .(3و4و5)

علاوه بر این مقدار زیادی از مواد مغذی موجود در گندم در هنگام تولید آرد هدر می رود برای نمونه در آرد با 72% استخراج مقدار پروتئین 1% ، آهن 65% ، تیامین 75% و ریبوفلاوین 71% کاهش می یابد و این مقدار بایستی تا میزان طبیعی جبران شود بنابراین در بسیاری از کشورهای جهان مقادیر حذف شده را دوباره به آرد اضافه می کنند که این عمل را flour enrichment می گویند .و اگر این عمل بر اساس کمبود موجود در یک مملکت به آرد اضافه شود که به آن flour fortification می گویند . (4)


بخش اول :

کمبود آهن ، کم خونی و گستردگی آن

یکی از پیامدهای کمبود آهن ، کم خونی است . گرچه کمبود آهن شایع ترین علت کم خونی به ویژه در کودکان خردسال و زنان در سنین باروری است ولی سایر کمبود ریز مغذی ها نظیر اسید فولیک و ویتامین B12 هم در ایجاد کم خونی موثرند (7)

نزدیک به یک چهارم جمعیت دنیا کم خون هستند . کم خونی در تمام سنین دیده می شود و هر دو جنس را گرفتار می کند ولی شیوع آن در گروه ها مختلف است . افراد آسیب پذیر ،‌مانند زنان در سنین باروری ( به علت عادت ماهانه ،‌ بارداری و شیردهی ) ، کودکان 6 ماهه تا 2 ساله ( به دلیل رشد سریع و قطع زودرس تغذیه با شیر مادر و ; ) و کودکان در سنین پیش دبستانی بیشتر در معرض کم خونی فقر آهن هستند و کمبود آهن در این مقاطع سنی می تواند منجر به تأخیر در رشد جسمی ، اختلال در تکمل و هماهنگی سیستم اعصاب حرکتی ، اختلال در تکامل و هماهنگی سیستم اعصاب حرکتی ،‌اختلال در تکامل گفتاری و مهارت های شناختی و کاهش قدرت یادگیری در آنان شود

کاهش مقاومت در مقابل عفونت ها و اختلال در سیستم ایمنی سلول از دیگر تظاهرات کم خونی است که درمان با آهن به بهبود آن می انجامد . اثرات نامطلوب کم خونی به ویژه نوع شدید آن در دوران شیرخواری و اوایل کودکی تقریبا غیر قابل جبران و با درمان بعدی هم قابل اصلاح نیست بر اساس آمار جهانی کمبود آهن به رشد و تکامل مغزی 40 تا 60 درصد کودکان 6 تا 24 ماهه ی کشورهای در حال توسعه صدمه می زند (1و8)

نیمی از زنان باردار دنیا کم خون هستند ( در کشورهای در حال توسعه 55 تا 60 % و در کشورهای توسعه یافته 18% ) شیوع کم خونی ( آنمی ) در آسیای جنوب شرقی بیداد می کند و 75% زنان باردار از کم خونی رنج می برند . کم خونی بزرگترین علت مرگ نیم میلیون مادری است که در سال جان خود را در اثر عوارض هنگام زایمان و بعد از زایمان از دست می دهند . (2)

حدود 350 میلیون زن و 50 % کودکان خردسال در کشورهای در حال توسعه کم خون هستند ، گرچه زنان و کودکان سنین قبل از مدرسه ( 2 تا 5 سال ) بیشتر در معرض کم خونی قرار دارند ولی کم خونی در کودکان بزرگتر و مردان هم دیده می شود (2و8)

بررسی کشوری تعیین وضعیت کمبود ریز مغذی ها ( NIMS ) که در سال 1380 در 11 اقلیم کشور انجام شده حاکی از آن است که درصد بالایی از جمعیت در گروههای سنیت مختلف دچار کمبود آهن هستند نتایج این بررسی نشان داده است حدود 33 درصد کودکان 23-15 ماهه ، 26 درصد کودکان 6 ساله 23 درصد نوجوانان دختر و پسر 43% درصد زنان باردار از کمبود آهن رنج می برند و حدود 38% کودکان 23-15 ماهه و 18% کودکان 6 ساله و 4/21 درصد زنان باردار مبتلا به کم خونی هستند ( 1 و 3 و 5 )

بررسی کشور در سال 1380 که بر روی 1600 نفر از زنان سنین باروری مناطق شهری و روستایی کشور انجام شد نشان داد که بر اساس شاخص فریتین سرم که نشان دهنده ذخایر آهن در بدن است حدود 50% زنان به درجات خفیف تا شدید کمبود آهن دچارند

کمبود شدید آهن که به معنای تخلیه شدید ذخایر آهن در بدن است در 34% آنان وجود دارد

بر اساس این بررسی شیوع کمبود آهن در دختران نوجوان 19-15 ساله مورد بررسی، ‌بیشتر از سایر گروههای سنی بود یعنی 8/38% دختران 19-15 ساله در کشور دچار کمبود شدید آهن بودند ( 1و 5 )

بررسی فوق نشان داد حدود نیمی از زنان 15 تا 49 ساله کشور با ذخایر تخلیه شده آهن وارد دوران بارداری می شوند و همین امر ، شیوع و شدت کم خونی را در زنان باردار افزایش می دهد .به طوری که شیوع کم خونی در زنان باردار  معادل با 40% و کمبود آهن 51% بوده است

علاوه بر آهن که تأثیر مستقیمی روی کم خونی دارد کمبود اسید فولیک نیز یکی از عوامل کم خونی است ، که به نسبت آهن اثر کمتری را دارد اما وجود آن علاوه بر جلوگیری از کم خونی در سنین باروری ، از تولد نوزاد مبتلا به نقایص مادرزادی لوله عصبی نیز پیشگیری می کند (4)

اسید فولیک برای تقسیم سلولی ضروری است زیرا DNA نمی تواند بدون مقادیر کافی اسید فولیک تولید شود ( 1)

علاوه بر اسید فولیک و آهن ، ویتامین C به عنوان یک عامل احیا کننده عمل کرده و در لوله گوارش با احیای آهن فریک به آهن فرو جذب آن را تسهیل می کند که این امر می تواند نقش مهمی در جذب آهن و پیشگیری از کمبود آهن داشته باشد ( 9)


بخش دوم :

غنی سازی :


دانلود این فایل


برای دریافت اینجا کلیک کنید
  • ۹۶/۰۱/۰۹
  • ali mo

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی